Salı, Mart 08, 2005

Kadın Eli Değmiş Banka

Pembe Düşünün!
Citigroup kadınlara özel yeni bir finansal danışmanlık işi kurdu. Bankanın hedef kitlesi 55 yaş altı ve en az 100000 $lık servete sahip kadınlar. Kadınlar, yıllık 125$lık üyelik ücretiyle üye olabiliyor. Ve üyelik avantajlarından faydalanabiliyorlar. Mesela, SSB ve Citibank’dan yatırım danışmanlığı alabiliyor. Özel seminerlere katılabiliyor, düşük faizli mortage kredisi alabiliyor, çocukları için özel tasarruf hesapları açtırabiliyorlar. (kaynak springwise)

Burada Citibank bankaların kadınlarla ilişkisinin, erkeklerle ilişkilerinden çok daha farklı olması gerektiğini anladı. Neden? Bazı araştırma sonuçlarına göre,
  • Kadınlar, para biriktirmeye erkeklerden daha önce başlamalı. Çünkü kadınların beklenen yaşam süresi erkeklerden daha fazla, genelde erkeklerden daha düşük maaş alıyor ve bazen hamilelik gibi durumlar nedeniyle işten uzak kalmak zorunda kalabiliyorlar.
  • Çoğu kadın, finansal konular ile ilgili erkeklerden daha az bildiğine inanıyor.
  • Kadınlar finansal danışmanlık için son kararların vermeden daha çok araştırma yaparlar. Fakat, danışman seçtikten sonra işlerin yürütümünde, çok hızlı karar vermek isterler.
  • Kadınların yarıdan fazlası finansal kurumların kadınlara çok az saygı gösterdiğine inanıyor.

Dip Not: Tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutlarım. Ve töre cinayetlerinin hala devam ettiği, 4 milyon kadının okuma yazma bilmediği günlerden daha aydınlık günlere varmayı dilerim.

Hiç yorum yok: