Salı, Aralık 06, 2005

Web 2.0 günlük iş yapma biçimimizi nasıl etkileyecek?

Ağustos ayında Web 2.0'ın günlük hayattaki bir kullanıma ilişkin yazdığım bir yazıya Mehmet’in eklediği yorum Web 2.0 konusunda daha derin düşünmemi sağladı.
"Resturantin, Flickr'i kullanmasi, hem yaratici hem de web 2.0'nin bilgisayar ve masa ustunun cok uzerinde oldugunu buyuk bir kaniti."
Bu konuda merak ettiğim çok şey var; Web 2.0 ile iş yapmaya alışan insanların beklentileri diğer alanlarda nasıl değişecek? Örneğin mağaza tasarımları, markaların yeni ürün lansmanları Web 2.0’dan nasıl etkileyecek? Web 2.0’ın tasarım uslubu hayatımızdaki günlük şeylerin tasarımını nasıl etkileyecek? Web 2.0'a insanların coşkuyla sarılmasının gerisinde insanların hangi beklentisi yatıyor? Bu konulardaki fikirlerinize ihtiyacım var. Yorumla veya bana kişisel olarak düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim. Önümüzdeki günlerde ben de kişisel görüşlerimi yazacağım.

1 yorum:

Mehmet Doğan dedi ki...

Onceki yazinda verdigin resturant ornegi, benim ilk defa Web 2.0 uygulamasinin, geleneksel bir ticaret ortaminda kullanildigi bir ornekti. Bunlarin sayisi artar mi? bilemiyorum ama web 2.0 uygulamalarinin sayisi, hayatimizi etkileyecek bircok soruna cozum buluyor. Esasinda ismi ne olursa olsun, son kullanici bunu Internet olarak adlandiriyor. Ornegin bir uygulama, Google Map ile USA guvenlik birimlerinin veri tabaninin kullanarak, cocuklara yonelik cinsel suc islemis kisilerin bulunduklari yeri veriyor. Boylece mahallenizde bu tip birinin yasayip yasamadigini ogrenebiliyorsunuz. Bir baska kisi (simdi o kisi google icin calisiyor), Craig List ile Google Mapi kullanarak ev arayan kisilerin bu sorunlarina yardimci oluyor. Yani birkac birbirinden bagimsiz uygulamayi bir araya getirerek, yepyeni bir uygulama olusturup, son kullaniciya yardimci olan bircok web 2.0 var. Belki yakin bir zamanda bunlar kiosklar, cep telefonlari, buzdolabi gibi geleneksel olmayan internet tarayicilarina girerek, geleneksel kullanimin disina tasacak ama simdilik sanirim bunlari dusunmek icin erken :)