Çarşamba, Ağustos 17, 2005

Playing Flickr

Flickr, amatör veya profesyonel kullanıcılarının fotoğraflarını yükleyebileceği, gruplayacağı ve paylaşabileceği populer bir sitedir. Yapısı ile bana geleceğin pazarlaması hakkında fikir veriyor. Sitedeki topluluk yaratmak özellikle hoşuma gidiyor. Mesela ontdekjeplekje grubunda Amsterdam sokaklarının resimleri vardır ve ziyaretçiler o resmin nereye ait olduğunu tahmin etmeye çalışır. 24hours grubu ise son 24 saat içinde Flickr'e yüklenen en ilginç resimleri özetler(ilham verici). Bugün Flickr'in başka bir ilginç yönünü keşfettim. Hollanda'da Restoran11'de Flickr ile bir oyun oynanıyor. Mekanizması çok basit. Restoranın duvarlarında dev panolar var. Otururken, yemek yerken cep telefonunuza istediğiniz kelimeyi (tag) yazıp gönderiyorsunuz. Daha sonra, o kelimenin ilgili olduğu resimler ekranda beliriyor. Hem restoran için hem de Flickr için kesinlikle farklı bir deneyim.

2 yorum:

Mehmet Doğan dedi ki...

Ozgur gercekten ilginc bir yazi olmus. Yazinda bahsettigin grublara bir baska ornek ise squared circles grubu. Bu grup 3000 yakin uyesi ile cok buyuk bir topluluk.

Resturantin, Flickr'i kullanmasi, hem yaratici hem de web 2.0'nin bilgisayar ve masa ustunun cok uzerinde oldugunu buyuk bir kaniti.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.