Cuma, Ağustos 12, 2005

Güneşte Yanmayın

Kullanım zamanlaması ile fark yaratmaya bir örnek. Güneşlenme süresini size söyleyen ve ne zaman dönmeniz gerektiğini söyleyen bikini. New York'ta 20$'a satılıyormuş. Ve erkekler için olanı merakla bekliyoruz. (via popgadget) Diş fırçaladıkça renk değiştiren ve dişlerinizi yeterli fırçalayıp fırçalamadığınızı anladığınız diş fırçalarını hatırladınız mı? Diğer ürünlerde kullanım zamanlaması ile nasıl fark yaratılabilir?

5 yorum:

Adsız dedi ki...

son bir kaç gündür başka sitelerden mim çalmak dışında bir şey yapmadığınızı farkettiniz mi hiç? eski günlerinizi özlüyorum.

Adsız dedi ki...

Haklısınız. blogun formatını değiştirmeye karar verdim. Gördüğüm ilginç fikirler ve bunun gerisindeki mantıkla diğer sektörlerde nasıl kullanılabileceğine yönelik fikirler.

Bu bikinide aslında fark yaratacak bir fikir var. Bikinide fark nasıl yaratılırdı. Daha iyi bir tasarım, daha iyi bir kumaş veya celebritinin kullanması ile yaratılır dı. Bu örnekte daha geniş anlamda ürünün kullanımını kolaylaştıran ve yönlendiren bir fark var. Çok basit bir fikir aslında.

Otomobil, beyaz eşya, turizm... de farklı uygulamaları olabilir. Mesela, arabaların benzim göstergeleri vardır, burada kalan benzin miktar olarak gösterilir, bunun yerine benzinin tahmini kaç km. yeteceği veya kaç gün yeteceğini gösterse. Gene dişinizi fırçaladıkça renk değiştiren diş fırçasını düşünün. Bence fark yaratmak için güzel bir nokta.

yorum için tşkler. sevgiler

Adsız dedi ki...

ben bu söylediklerinizi yukarıdaki blogda göremiyorum ama basit bir soru var sadece. kendi yorumunuzu katmamış hatta popgadget sitesine link vermemişsiniz bile.

Adsız dedi ki...

Popgadget, pazarlama kaynaklarım bölümünde yer alan bir link. Düzeltmeyi yaptım. Daha dikkatli olmam gerekir.

trc dedi ki...

Devam et Özgür. Ben tarzını beğeniyorum. Her gün yeni fikirleri arayıp bulman güzel. Yaratıcılık konusunda bir arama motoru gibi çalışıyor siten. Bana öyle geliyor yani. Her gün bakıyorum. Bakalım bugün Özgür neler keşfetmiş diye! Yorumlarını biraz daha geniş tutabilirsin belki.