Cuma, Eylül 23, 2005

Siyah mı, beyaz mı?

Trend takipçisi olarak iPodNano yakın takibimde. Biliyorsunuz iPOdNano'nun iki rengi var, siyah ve beyaz. Sizce hangisi daha fazla satılıyordur. Hem de 5 kat daha fazla. Cevabı yorumlar kısmında

5 yorum:

Adsız dedi ki...

http://www.ecommercetimes.com/story/GCOuEFG4TFj5Ul/Analyst-Sees-Good-But-Not-Great-Initial-Sales-of-Nano.xhtml

haberine göre, siyah modeli, beyazdan 5 kat (yer yer 8 kat) daha fazla satuyormuş.

Kİşisel gözlem aynı durum gri ve siyah Motorola Razr içinde geçerliydi.

Adsız dedi ki...

Kesinlikle siyah daha çok satıyor. Motorola örneğini de bire bir yaşamış biri olarak, piyasaya çıkan herhangi bir ürünün
(estetik ve arzu edilen bir ürün) tanıtım rengi çoğu zaman tüketiciye daha fazlasını istetmeye yarıyor. Uefa sponsoru FORD'da bu söylediğime dahildir. Reklamlarında tanıtım rengi olarak Tonik Mavisini kullanmalarına rağmen en çok satılan renk Demir Gri ve Siyahmmış..

Adsız dedi ki...

bir tüketici olarak, siyah renkli modelin daha çok satılmasına şaşırmadım. siyah rengin kir göstermemesi, belki bu ürün de olmayabilir ama, bir çok üründe daha çok satılmasına sebep oluyordur herhalde.. araba örneği gibi..

trc dedi ki...

hayır. Piyasadaki ıpodlar beyaz temalı. ipod deyince akla beyaz renk geliyor. ama farklı olmak için siyah almak lazım. sıradan olmamak için. o yüzden siyah daha çok satılıyor. tüketici y kuşağı. 1980-2000 doğumlu yani. ve farklı ve aykırı olmak en sevdikleri şey.

Adsız dedi ki...

Benim çevremde onlarca i-pod kullanan var ve sadece bir tanesi beyaz..

Farklı olmak isteyenlere beyaz tavsiye ediyorum..

tabii bu tüm tüketiciler için geçerli bir veri değil..:)