Pazartesi, Şubat 28, 2005

En kötü alışveriş deneyiminiz

Bu hafta sonu JCI eğitimcisi Şefik Dişli'nin "Satışın Altın Anahtarları" programındaydım. Bir alıştırmada, Şefik Bey bizden, yaşadığımız en iyi ve en kötü alışveriş deneyimlerimizi anlatmamızı istedi. Alıştırmadan çıkan sonuç, insanların kötü deneyimlerini daha ayrıntılı ve daha heyacanlı anlattıklarıydı. Üstelik insanlar kötü deneyimleri anlatmaya çok daha istekli olduklarıydı. Ve bu alıştırmada, çok daha ilginç bir sonuç çıktı. Tahmin edin (cevap belli ama), programdaki bayanlar en kötü alışveriş deneyimlerini nerede yaşamışlar? Ayakkabı mağazalarında. Evet. Ayakkabının kadınların yumuşak karnı olduğunu biliyordum, ancak bu sonuca çok şaşırdığımı itiraf edeyim. Hemen, sikayetvar.com'a baktım, ve farklı kategorilerdeki şikayet sayılarına baktım. Ayakkabı kategorisi tam 965 şikayetle diğer tüm kategorilerden daha fazla. Ayakkabı mağazalarının diğer kurumlardan daha az özenli olduklarından mı? Hayır. Ayakkabı deneyimi kadınlar için bir tür ayin gibidir. Ve bu ayini bozan herhangi ufak bir şey, kendilerinde çok büyük tepkilere yol açar. Siz siz olun, bu ayinleri aleyhinize çalıştırmayın. Ne olursa olsun, bir kadının ayakkabı deneyimini mahvetmek (olay sizin için küçük bir olay olabilir), kadar kötü bir şey olamaz. Ve kadınlar asla kötü ayakkabı deneyimlerini unutmaz. P.S. Programda emeği geçen Emk, Banuçiçek(o olmazsa program olmazdı), Şefik Bey, JCI'ye özel teşekkür ederim.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Özgür,
hafta sonunda yaptığımız " Satışın Altın Anahtarları" seminerinin en önemli özelliklerinden biri de katılımcıların paylaşımları ve üst düzeyde iştirakleri ile birlikte bu deneyimin daha başarılı bir hale gelmesidir. Sizlerin aktif katılımları da bu 2 günü daha keyifi bir hale getirdi. Bu arada bu site için seni kutlarım, çok güzel bir fikirle yola çıkmışsın , daha da geliştireceğinden eminim.

Adsız dedi ki...

Sevgili Özgür,
hafta sonunda yaptığımız " Satışın Altın Anahtarları" seminerinin en önemli özelliklerinden biri de katılımcıların paylaşımları ve üst düzeyde iştirakleri ile birlikte bu deneyimin daha başarılı bir hale gelmesidir. Sizlerin aktif katılımları da bu 2 günü daha keyifli bir hale getirdi. Bu arada bu site için seni kutlarım, çok güzel bir fikirle yola çıkmışsın , daha da geliştireceğinden eminim.

Unknown dedi ki...

nice blog good..
trchat