Cuma, Ocak 27, 2006

Popcorner: DVD mi eğlence mi?

Popcorner, Etilerde bir DVD kiralama mağazası. Belki de en karlısı ve en sadık müşterilere sahip olanıdır. Popcorner, pazarlamanın temel kuralı; "müşteri ürün satın almaz, fayda satın alır" felsefesini sonuna kadar benimsemiş. Buradan hangi filmi kiralarsanız kiralayın, DVD'ler patlamış mısır ile birlikte kapınıza geliyor. Patlamış mısır, size en azından duygusal olarak sinema deneyimi yaşatıyor. İsterseniz DVD'nizle beraber çikolata, atıştırmalık yiyecek gibi şeyler de sipariş verebiliyorsunuz. Siparişleriniz güler yüzlü personel tarafından en kısa zamanda size teslim ediliyor. Popcorner, aslında bir DVD kiralamama şirketi değil. Eve teslim eğlence sunan bir şirket. Ürün satmıyor, fayda satıyor. Eve teslim eğlence sektörünün pazar büyüklüğü DVD kiralama işinin pazar büyüklüğünden onlarca kat fazla. Böylece rakiplerinin ulaşamayacağı bir karlılığa ulaşıyor. Bizler aslında ürün mü satıyoruz? Ben aslında pazarlama projeleri mi satıyorum? Bir daha düşüneyim...

12 yorum:

Utku Yasavul dedi ki...

"müşteri matkap ucu satın almaz bir delik satın alır" aforizmasını pek severim bilgisayarımın üzerinde durur bence reklam va pazarlamanın en önemli prensibidir, bu.

Adsız dedi ki...

Uzun zamandir DVD'lerimi kiraladigim kucuk bir magaza var. Zaman zaman değişik kampanya ve promosyonlar uyguluyorlar. 3 DVD 2 tane fiyatına gibi uygulamalara alışkındık ama son zamanlarda yeni birşey başlattı; kiraladığın dvd'yi ertesi gun teslim edersen (normalde 3 gun sende kalabiliyor) paranın bir kısmını geri alıyorsun. Benim gibi teslim etmede problem yaşayan müşterileri kesinlikle motive eden bir uygulama bu. Küçük bir yer olmasına rağmen kendi kendilerini yenilemek ve geliştirmek üzere çaba içerisinde olmaları da ayrıca hoşuma gitti ve aklıma yeni birşey daha geldi; "Gunun Tavsiyesi" olabilir mesela, benim gibi sadik müsterilerin de özellikle hosuna gidecektir. Her gun film kiralayan x. kisiden, magaza icindeki tahtaya yazilmak uzere bir film tavsiye etmesi istenebilir. Film ismi "Gamze Mengi'den gunun tavsiyesi .... " şeklinde o gun icinde magazada durur ve film secemeyenlere de yon verebilir.

Adsız dedi ki...

Sayın Tunç
Popcorner yapıcı eleştirilerinizden dolayı çok teşekkür ediyor... Eksik olarak nitelendirdiğiniz tüm noktaları tekrar gözden geçirerek en kısa sürede gerekli değişiklikleri gerçekleştireceğiz.
Eğer yolunuz Zeytinoğlu Caddesinden geçerse kapısında DARTH VADER'ın beklediği mağazaya girin size bir kahve ikram etmekten keyif alırız.

Adsız dedi ki...

Benim merak ettigim heryerde mantar gibi tureyen butun bu dvd kiralama sirketleri aslinda yasal olmayan sekilde dvd kiraliyorlar hemde hepsi de VCD'den riplenmis DVD'ler kiraliyorlar,cogunlugu kopya dvd...eski betamax'cilar eski vhs'cilerin cogu dvd kiralama isine girdi..
Ama etilerde dukkan acinca niyeyse herkes toz kondurmuyor yaptigi ise..
Patlamis misirla bu is bitmiyor..
Soru soran musteriye bandrollu sormayana da raf arkasindan kacak dvd kiralamak nasi bisiydir ben merak ediyorum..
Bizde kacak yok diyen 2 ay sonra bizde guzel dvd'ler var dalgasina herseye kapiliyor..
Vergide vermiyor..cillop gibi..
Bizde burda pazarlama taktigi veriyoruz beylerin ekmegine yag suruyoruz..
Ben kentucky fried chicken buyuk 30'luk hot wings veren bi DVD'ci istiyorum..4 dvd'ye de aile boyu kola...
Var mi arttiran...
$aka gibi...Ben bu gibi islerde uzgunum iyi niyetli olamiyorum, niyeyse uzun vadede biri bizi fena halde yiyor..umarim bu yazdigim silinmez cunku bundan para kazanmaya calisan insanlarin bunu da anlamasi lazim..kolaycilik turk insaninin karakteri oldu..kurnazlik ve sark zihniyeti heryerde...dogrusu bu degil uzgunum..
Patlamis misira tav olan musteriyi de yemeyin artik...

Adsız dedi ki...

Sayın Bilinmeyen kişi;
Film seyretme keyfinizin Kentucky Fried chicken arşiviyle kısıtlı olmadığını umarak sizide POPCORNER'a bekliyoruz. Firmamız 30/09/05 itibari ile Kültür Bakanlığı lisansına ,bir çok ithalatçı firmanında kiralama ruhsatına sahiptir. Pazarlama ve İletişim masterlarını Sorbonne'da tamamlamış, firmamızın sahipleri, Telif hakları konusunda meslek birlikleriyle olan organik bağlarından dolayı azami hassasiyet göstermektedir. Mağazasında Tiyatro ve Sinema gişesi olan tek DVD Club olarak sizide aramızda görmekten keyif duyarız.
Saygılarımızla
POPCORNER

Adsız dedi ki...

Bu isi cok profesyonelce yapan online dvd kiralama servis DVD Sokagi'na bakmanizi oneriyorum sizi. Adresi www.dvdsokagi.com. Aylik cok ucuz bir ucretle oldukca yuksek sayida film seyredebiliyorsunuz. Hemde siteleri cok profesyonelce hazirlanmis. Eger orijinal DVD seyretmek istiyorsaniz ve bunu bilgisayarinizi kullanarak yorulmadan gerceklestirmek istiyorsaniz birebir. Ayrica buradan kiraladigini filmleri geri dondurmek icin belli bir sure bulunmamakta. Ister kiralayin bir ay elinizde tutun ister kiralayin ertesi gun baska isteyen hepsi aylik tek bir ucretle size sunuluyor. Ayrica 3500 den fazla farkli DVD cesidiyle su anda Turkiyenin en buyuk film arsivine sahip. Bir deneyin eminim cok memnun kalacaksiniz.

Adsız dedi ki...

Selam arkadaşlar,
bana hala netten film almak uzak geliyor. Ben bu konuda biraz geri kafalıyım ama dükkana gidip almak daha çok işime geliyor. Hem tavsiye görüş vs daha sıcak oluyor dvd dükkanı ile hemde iyi bir müşteri iseniz size her zaman ayrıcalık yada kıyaklar yapılabiliniyor. Bizim evin orda kavacıkta www.kaandvd.kulubu.com var, hem yeni film geldiğinde mail atıyorlar hem de film seçmeye gittiğinde yardımcı oluyorlar. Üstelik aramızdaki diyalog öyle geliştiki; kötü yapılmış bir filmi izleyipde para ve zamanımı kaybetmeme izin vermiyorlar :)
Bence küçük esnaf bu konuda dev kiralama şirketlerinden daha avantajlı..

Adsız dedi ki...

Sinirsiz DVD izleme fikri aylik sinirli bir ucret karsiliginda olunca hic dayanamadim ve hemen www.dvdsokagi.com sitesine uye oldum. Malesef sinirsiz dvd iziyecegimi vaad eden dvd sokagi haftada sadece iki kere degisim yapmama imkan veren bir sistem kurmus. Listeme eklemedigim filmleri adresime yollayan, piyasaya yeni cikan dvd lerin ise korsan kopyalarini kullanan bu dvd kiralama sitesi tam anlamiyla buyuk bir hayal kirikligi. Turkiyede bu tip korsan dvd kiralayan firmalara neden hic bir yaptirim uygulanmiyor hala merak etmekteyim?

Adsız dedi ki...

Sinirsiz DVD izleme fikri aylik sinirli bir ucret karsiliginda olunca hic dayanamadim ve hemen www.dvdsokagi.com sitesine uye oldum. Malesef sinirsiz dvd iziyecegimi vaad eden dvd sokagi haftada sadece iki kere degisim yapmama imkan veren bir sistem kurmus. Listeme eklemedigim filmleri adresime yollayan, piyasaya yeni cikan dvd lerin ise korsan kopyalarini kullanan bu dvd kiralama sitesi tam anlamiyla buyuk bir hayal kirikligi. Turkiyede bu tip korsan dvd kiralayan firmalara neden hic bir yaptirim uygulanmiyor hala merak etmekteyim?

Adsız dedi ki...

Ankara'daysaniz benim de onerim www.filmservisi.com dan Film Servisi'ne bi bakmaniz. 19.90 'dan baslayan fiyatlarla hizmet sunuluyor.

Adsız dedi ki...

Film Servisi - Online DVD Kiralama ve Satış Sitesi

Adsız dedi ki...

Paylaşımlar çok güzel,Nescafe makinası firması olarak artık biz de takipteyiz.