Pazartesi, Mart 06, 2006

Seth Godin Konferansı

Seth Godin'in Google'da yaptığı 48 dakikalık konuşma buradan izlenebiliyor. Seth'i seviyorum, çünkü kendisi sadece bir guru değil, aynı zamanda inandığı değerleri birebir yaşayarak ve girişimlerinde kullanarak savunduğu değerlerin doğrulugunu kanıtlıyor. Ayrıca Google Video'dan pazarlama ile ilgili daha başka bir çok videoya ulaşmak mümkün. Tüm bunların temelinde şunu düşünebilir miyiz? Insanlar itunes'dan youtube'dan ve GoogleVideo'dan kendi ilgi alanlarındaki videoları izleyebiliyor. Herkese herşey sunmaya çalışan mass medya ve biz mass pazarlamacılar geleceğin bugünden farklı olacağına kendimizi alıştırmalı mıyız?

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Pazarlamacılar maalesef kendilerini güncelleyemiyorlar. bunu yapsalar bile şirketlerini güncelleyemiyorlar. Türkiyeyi yurt dışından bir noktada ayırmalıyız. Biz henüz bazı şeylere hazır değiliz. Bu yüzden güncelleme çok yüklü oluyor ve zor oluyor. Alışacağız

Adsız dedi ki...

Herkese herşey sunmaya çalışan mass medya ve biz mass pazarlamacılar geleceğin bugünden farklı olacağına kendimizi alıştırmalı mıyız?

Evet, hem de hemen...

Alper Akcan dedi ki...

paylaşımın için teşekkürler. Seth Godin'in bu kadar güncel video'sunu sayende izliyorum, neden daha önce search etmek aklıma gelmedi onu merak ediyorum.

Mass marketing ile ilgili de şunu düşünüyorum; iyi güzel, herkes verimliliğinin düştüğünü biliyor da, nasıl oluyor da hala pazarlama karmasında en büyük payı alıyor? Pazarlama cesaret işidir ve bu dünyada çok az kişi Seth Godin gibi cesurdur.